5.5
Managementagenda en outlook

We blijven een sterke marktgroei zien in de fietsindustrie. Consumenten kiezen voor fietsen als duurzame oplossing voor mobiliteit. Vooral de belangstelling voor elektrische fietsen en cargo fietsen zal bovengemiddeld groeien. Consumenten zullen blijven zoeken naar meer handige en digitale oplossingen bij het vinden, onderzoeken, kopen en onderhouden van hun fietsen. De strategie 'Lead Global. Win Local' is essentieel om ons in het middelpunt van deze trends te plaatsen.

Succesvolle innovaties en een verbeterde beschikbaarheid van onze producten zullen de groei blijven stimuleren. Dit komt tot stand door meer verbonden en meer digitale platformen. De nu gecentraliseerde activiteiten op het gebied van fietsonderdelen en - accessoires zullen de verdere uitrol van het merk XLC naar nieuwe kanalen stimuleren. We verwachten dat ons ‘fit to compete’ programma kostenbesparingen zal blijven genereren, naast strikte kostenbeheersing op al onze discretionaire uitgaven.

Op basis van onze managementagenda en onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwachten we voor het jaar 2019 een verdere omzetgroei en toename van de EBIT van ons kernbedrijf.

De strategische evaluatie van de Noord-Amerikaanse activiteiten zal uiterlijk in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond en vervolgens worden uitgevoerd. Eventuele consequenties van dit strategisch onderzoek zijn niet opgenomen in de bovenstaande outlook.